RT: Zelenski je sramota za jevrejski narod – Putin

Izvor: Vostok.rs, 16.Jun.2023, 20:20

RT: Zelenski je sramota za jevrejski narod – Putin

 
Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sramoti ceo jevrejski narod, izjavio je u petak ruski predsednik Vladimir Putin, ukazujući na to da Kijev zatvara oči pred neonacističkom ideologijom.
Govoreći na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu (SPIEF), ruski lider je zamoljen da prokomentariše kritike izjavljenog cilja Rusije da „denacifikuje“ Ukrajinu, pri čemu zapadni eksperti tvrde da je takva težnja smešna jer je i sam Zelenski Jevrej. Putin je odgovorio da njegovi prijatelji u jevrejskoj zajednici ne dele ovo mišljenje. „Kažu da Zelenski nije Jevrej, on je sramota za jevrejski narod. Ne šalim se, ovo nije ironija“, izjavio je Putin. On je ukazao na činjenicu da sadašnje ukrajinske vlasti otvoreno slave nacističke ličnosti, a pre svega pristalice Stepana Bandere, ukrajinskog nacionaliste koji je tokom Drugog svetskog rata sarađivao sa Trećim rajhom. Ruski lider je podsetio da je od šest miliona Jevreja ubijenih tokom holokausta, 1,5 miliona bilo iz Ukrajine, a ukrajinski nacionalisti su bili u velikoj meri uključeni u masovna pogubljenja. Međutim, niko ne želi da čuje da je Bandera antisemita, jer je i sam Zelenski Jevrej, izjavio je Putin. „Ali svojim postupcima on pruža pokriće ovom ološu“, izjavio je ruski lider. Putin je u utorak osudio odluku Kijeva da ukloni sovjetskog lidera Vladimira Lenjina – za koga kaže da je u suštini osnovao Ukrajinu – sa javnih trgova i da ga zameni Banderom, za koga je rekao da je „podlac i fašista“. Tada je dodao da je „iznenađen” tim potezom, ukazujući na jevrejske korene Zelenskog.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

OŠTAR NASTUP PUTINA, ZELENSKOM SE NEĆE SVIDETI: Ruski lider izneo jake političke i ekonomske stavove

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jun.2023, 06:41

Govorio je na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu..Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se učesnicima Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu. Govorio je o krizi u Ukrajini, međunarodnim odnosima, ekonomiji.. Ovo su glavne političke poruke iz obraćanja ruskog predsednika:..Nakazni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.