Izvor: Vostok.rs, 24.Avg.2023, 13:08

RT: Zapadna politika je „kolonijalizam u novom paketu“ – Putin

 
Grupa BRIKS ne pokušava da se takmiči ili suprotstavi bilo kojoj drugoj naciji ili grupi, ali se ipak suočava sa otporom zemalja takozvane „zlatne milijarde“ koje žele da očuvaju svoju globalnu dominaciju, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
Govoreći u četvrtak na ceremoniji zatvaranja samita BRIKS-a u Južnoj Africi putem video-linka, ruski lider je istakao da napori grupe da stvori novi svetski poredak zasnovan na multipolarnosti imaju „nepomirljive protivnike“ koji žele da uspore proces i da obuzdaju formiranje novih i nezavisnih centara razvoja i uticaja u svetu. Putin je izjavio da države „zlatne milijarde” čine sve što je u njihovoj moći da očuvaju unipolarni svet koji im odgovara i koji im je od koristi. „Oni pokušavaju da zamene sistem međunarodnog prava svojim takozvanim poretkom zasnovanim na pravilima“, izjavio je predsednik i dodao da niko zapravo nije video pravila koja se stalno menjaju i prilagođavaju u interesu pojedine zemlje. Ruski lider je dalje naveo da je način na koji te zemlje funkcionišu jednak kolonijalizmu, ali „u novom paketu, koji, inače, ne izgleda tako dobro“. „Savremeni kolonijalisti, krijući se iza dobrih slogana demokratije i ljudskih prava, nastoje da reše svoje probleme na tuđi račun, nastavljajući besramno da crpe resurse iz zemalja u razvoju“, dodao je Putin.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.