RT: Zapad koristi versku mržnju da destabilizuje svet – Putin

Izvor: Vostok.rs, 25.Okt.2023, 23:48

RT: Zapad koristi versku mržnju da destabilizuje svet – Putin

Zapad podstiče versku mržnju i netrpeljivost da bi „podelio i pobedio“ svet, da bi održao „novi svetski poredak“ koji predstavlja dominaciju i kolonijalizam, izjavio je u sredu ruski predsednik Vladimir Putin.
Na sastanku sa liderima ruskih verskih zajednica u Kremlju, Putin se osvrnuo na aktuelni sukob na Bliskom istoku i upozorio da se „islamofobija, antisemitizam i rusofobija“ koriste kao oružje protiv multipolarnog sveta. „Zapad vidi kako proces formiranja multipolarnog svetskog poretka uzima maha. A da bi obuzdali razvoj nezavisnih, suverenih zemalja, da bi podelili svetsku većinu, koriste ista sredstva“, izjavio je Putin. Ove snage žele da „epidemija nasilja i mržnje“ zahvati ne samo Bliski istok već i Evroaziju, upozorio je on. „Muslimani se dižu protiv Jevreja, pozivajući na ’rat sa nevernicima‘. Šiiti se suprotstavljaju sunitima, pravoslavni hrišćani protiv katolika. U Evropi zatvaraju oči pred bogohuljenjem i vandalizmom prema muslimanskim svetinjama. U velikom broju zemalja, nacistički zločinci i antisemiti, sa krvlju žrtava Holokausta na rukama, otvoreno se veličaju na zvaničnom nivou. U Ukrajini idu ka zabrani kanonske pravoslavne crkve i produbljivanju crkvenog raskola“, dodao je ruski predsednik. Cilj svih tih akcija je da se „poveća nestabilnost u svetu, da se podele kulture, narodi, svetske religije i da se izazove sukob civilizacija“, izjavio je Putin. „U međuvremenu, oni govore o nekakvom ’novom svetskom poretku‘, čija se suština nije promenila: licemerje, dvostruki standardi, tvrdnje o ekskluzivnosti, globalnoj dominaciji, očuvanju suštinski neokolonijalnog sistema.“ Putin je izrazio saučešće svim Izraelcima koji su izgubili članove porodice u napadima 7. oktobra, ali je upozorio da „nevini ljudi ne treba da odgovaraju za zločine koje su počinili drugi“ i da se borba protiv terorizma „ne može voditi po ozloglašenom principu kolektivne odgovornosti“.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.