RT: Taker Karlson je „opasan“ – Putin

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2024, 00:24

RT: Taker Karlson je „opasan“ – Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin priznao je u sredu da ga je novinar Taker Karlson iznenadio tokom njihovog intervjua prošle nedelje.
Intervju je trajao dva sata i videlo ga je stotine miliona ljudi. Pre toga, Karlson je bio na meti kritika što je uopšte razgovarao sa Putinom – a posle toga što nije pitao ruskog predsednika određene stvari. „Mislim da je vaš Karlson – ja kažem vaš, pošto je on član vaše profesije – opasan čovek“, izjavio je Putin novinaru Pavelu Zarubinu na marginama Foruma budućih tehnologija u Moskvi. „Mislio sam da će biti agresivan, postavljati mi oštra pitanja. Nisam samo bio spreman na to, želeo sam to, da bih mogao da dajem jednako oštre odgovore“, objasnio je Putin. „Ali on je izabrao drugačiju taktiku.“ Karlson je na kraju strpljivo sedeo kroz Putinovu dugačku istorijsku digresiju i „nije mi dao priliku da uradim nešto za šta sam se pripremio“, izjavio je Putin. „Iskreno govoreći, nisam dobio puno zadovoljstvo od ovog intervjua.“ Komentarišući reakcije na intervju sa Zapada, Putin je rekao da je dobro što su tamošnji lideri gledali i slušali šta on ima da kaže – ali loše što su osetili potrebu da izvrću njegove reči. Upitan da li bi Karlson mogao da se suoči sa odmazdom na Zapadu, ruski predsednik je istakao da izdavač Vikiliksa Džulijan Asanž „još uvek sedi” u britanskom zatvoru. Dok su SAD pokušavale da optuže Asanža za otkrivanje državnih tajni, što je teže prikačiti Karlsonu, „u današnjim SAD sve je moguće“, rekao je Putin. Iako bi ovakav progon svakako bio loš za samog Karlsona, bio bi dobar za svet, jer bi otkrio pravo lice „liberalno-demokratske diktature“ koju oličava vladajuća klasa u SAD, zaključio je predsednik.        Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"ŽELEO SAM DA BUDE AGRESIVNIJI" Putin iznenađen ponašanjem Takera Karlsona: Očekivao sam oštrija pitanja, pa da mu odgovorim na isti način

Izvor: Blic, 15.Feb.2024

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je da je zahvalan desničarskom američkom televizijskom voditelju Takeru Karlsonu za njegov intervju prošle nedelje, ali je bio iznenađen nedostatkom "oštrih pitanja".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.