RT: „Saslušanje na brakorazvodnoj parnici“: Mejova s kamenim licem i hladnim rukovanjem pozdravlja Putina

Izvor: Vostok.rs, 29.Jun.2019, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: „Saslušanje na brakorazvodnoj parnici“: Mejova s kamenim licem i hladnim rukovanjem pozdravlja Putina

Ljubav definitivno nije bila u vazduhu kada se Tereza Mej srela s Vladimirom Putinom u Osaki na samitu G20. Britanski premijer je pozirala uz hladan stisak ruke s ruskim predsednikom kao da je na "saslušanju brakorazvodne parnice".
Nikada nije ni bilo da će biti preludij za stare prijatelje koji su se dohvatili tople priče o engleskom čaju za doručak, ali mračni pogled Mejove savršeno je ilustrovao kako se ona stvarno osećala prema ruskom predsedniku. A stone-faced Theresa May meets Vladimir Putin at the G20 summit in Japan. She's expected to call for the Salisbury Novichok suspects to be 'brought to justice'. pic.twitter.com/MRn55elTyM
— RT UK (@RTUKnews) June 28, 2019 Mnogi na društvenim mrežama smatraju da su mrzovoljne slike Mejove veoma zabavne, a jedan korisnik njeno ponašanje opisuje kao kao "saslušanje na brakorazvodnoj parnici". u glavi joj se desilo tokom rukovanja. Drugi su insistirali na tome da je premijer zapravo pravila svoje "smešne" poze, te postavljajući "gifove" ilustrirujući ono što se zapravo moglo događati u njenoj glavi za vreme rukovanja. When you’re going through a divorce but still have to show up to things together pic.twitter.com/KE0Jh8ZiwY
— Jack Posobiec  (@JackPosobiec) June 28, 2019 To je oštar kontrast za razliku od samita G20 iz 2016- godine u u Kini između dva svetska lidera, gde je Mejova opet bila sva u crvenom, ali dajući kamerama veći osmeh. Osaka 2019., © Global Look Press / Kremlin Pool,  201. u Kini, foto: © Global Look Press / Sputnik Photo Agency Visoki britanski zvaničnik je saopštila da je sastanak između Mejove i Putina trajao sat i 20 minuta i da je bio u "ozbiljnom tonu". Rukovanje pred sastanak moglo je nagovestiti da će sastanak biti daleko od normalnog.   Prema rečima zvaničnika, prvih 40 minuta, kada je Mejova iznosila slučaj "Skripalj", bila je sama sa ruskim predsednikom, odvojeno od svojih prevodilaca. Dve zemlje su iskusile sve zategnutije odnose jer su bivši špijun Sergej Skripalj i njegova kćerka "otrovani nervnim gadom", takozvanim "Novičokom" u Salisberiju u jugozapadnoj Engleskoj, marta 2018. godine.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.