RT: SAD ne žele razgovore – Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 11.Feb.2024, 03:50

RT: SAD ne žele razgovore – Kremlj

 
SAD nisu pokazale spremnost da pregovaraju sa Rusijom i očigledno im nedostaje „politička volja“ za to, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov u subotu za TASS.
Peskov je to izjavio na pitanje da li će intervju koji je ruski predsednik Vladimir Putin dao konzervativnom američkom novinaru Takeru Karlsonu ranije ove nedelje pomoći da se Vašingtonu saopšti stav Moskve o raznim pitanjima. „Vlasti SAD veoma dobro znaju našu poziciju, savršeno su svesne svih Putinovih glavnih tačaka“, naveo je portparol. Međutim, prema Peskovu, SAD nisu pokazale nikakvu spremnost da se stvarno uključe u pregovore sa Rusijom. „Ovo nije pitanje znanja, već pitanje želje. Želja da se uradi nešto da se krene na kolosek pregovora. Još nismo videli takvu želju ili političku volju za to [u SAD]“, naglasio je Peskov. Ipak, intervju sa Karlsonom pružio je odličnu priliku ruskom predsedniku da saopšti svoj stav široj publici na Zapadu, smatra Peskov. „Nama je najvažnije da se naš predsednik čuje. A ako bude saslušan, to znači da će više ljudi razmišljati o tome da li je u pravu ili ne. Oni će bar razmisliti”, odgovorio je on na pitanje o interesovanju koje je intervju izazvao. Intervju je izazvao „histeričnu“ reakciju američkih vlasti i mejnstrim medija, koji su požurili da upozore javnost da ga ne gleda, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova. „Imali su histerični napad – Bela kuća, Stejt department, svi mejnstrim mediji viču iz sveg glasa samo jedno: ne gledajte [intervju], i da američki novinar ne treba da vodi takav intervju“, izjavila je Zaharova za ruski list „Izvestija“ u petak, opisujući takvu reakciju na razgovor kao „fenomenalnu“. Dvosatni razgovor, koji se uglavnom vrtio oko odnosa između Moskve i Kijeva i sukoba koji je u toku, prikupio je preko 100 miliona pregleda u samo jednom danu samo na Karlsonovom Iks nalogu. Intervju, koji je objavljen u četvrtak, bio je prvi intervju između ruskog predsednika i jednog američkog novinara od početka sukoba u Ukrajini u februaru 2022.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.