RT: Rusija zatvara granicu sa Kinom na Dalekom istoku u pokušaju da spreči širenje novog koronavirusa

Izvor: Vostok.rs, 30.Jan.2020, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Rusija zatvara granicu sa Kinom na Dalekom istoku u pokušaju da spreči širenje novog koronavirusa

Ruski premijer Mihail Mišustin potpisao je naredbu o zatvaranju državne granice s Kinom na Dalekom istoku, najvećem i najudaljenijem regionu Rusije. Naredba je usledila nakon jučerašnje upute predsednika Vladimira Putina zvaničnicima da učine sve što mogu kako bi sprečili širenje opasnog novog kineskog koronavirusa. Pored toga, Mišustin je naložio potpredsedniku Vlade, Tatjani Golikovoj, da svakodnevno obaveštava javnost o stanju koronavirusa u Rusiji. Za sada nema potvrđenih slučajeva. „Nalog je danas potpisan i postao je operativan“, rekao je Mišustin ministrima u Moskvi.
"Danas ćemo sve obavestiti o relevantnim merama za zatvaranje granice na Dalekom istoku i drugim merama koje je Vlada preduzela [da spreči širenje koronavirusa u Rusiji]."
   U drugom potezu, Moskva je privremeno obustavila izdavanje elektronskih viza kineskim građanima, objavilo je u četvrtak popodne Ministarstvo spoljnih poslova. Odluka će se primenjivati na graničnim kontrolnim tačkama na Dalekom Istoku i Kalinjingradu, kao i na svim ulaznim tačkama u Lenjingradskoj oblasti i Sankt Peterburgu. Pored toga se savetuju građani da izbegavaju putovanja u Kinu. Mere stižu nakon što su kineske vlasti u četvrtak ujutro otkrile da broj infekcija sa virusom sada prelazi 7.700 hiljada, te da je najmanje 170 ljudi umrlo, od čega je bilo 38 smrtnih slučaja u protekla 24 sata. Izvor: Vostok / RT

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.