RT: Rusija će povećati ulaganja u Srbiju za 500 miliona dolara

Izvor: Press, 18.Jan.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RT: Rusija će povećati ulaganja u Srbiju za 500 miliona dolara

Ruski suvereni fond i njegovi partneri planiraju da povećaju investicije u Srbiji za 500 miliona dolara u naredne dve godine, kaže šef Ruskog fonda za direktna ulaganja (RDIF) Kiril Dmitrijev, prenosi Raša tudej.
Foto:Blic
Trenutno ruska ulaganja u Srbiji iznose četiri milijarde dolara, izjavio je Dmitrijev, koji je doputovao u Srbiju kao član ruske privredne delegacije u okviru jučerašnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << posete predsednika Vladimira Putina Beogradu, dodaje RT.
Foto: Anadolija
Putin i Vučić u Beogradu

- Naši (RDIF) partneri su najveći suvereni fondovi u Aziji i na Bliskom istoku - objasnio je on novinarima nakon Putinovog sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, navodi se u informaciji.
- Ulagaćemo, na primer, u razvoj projekta PhosAgro. Ovde imaju veliku bazu za đubriva i razmatraju mogućnost da je prošire zato što je je Srbija veoma dobar logistički centar za rusko đubrivo za Evropu- rekao je Dmitrijev.
Moskva takođe razmatra mogućnost povećanja isporuka gasa Srbiji, izjavio je ministar energetike Aleksandr Novak, napominjući da su dve strane razgovarale o produženju gasovoda Turski tok i na Srbiju.
 


RT takođe prenosi izjavu šefa ruske korporacije Rosatom, Alekseja Lihačeva da će Rusija i Srbija sarađivati i u sektoru mirnodopske atomske energije, i da međuvladin sporazum u toj oblasti "prvi put uključuje pitanja saradnje u oblasti inovacija i digitalne sfere".
- Srpska strana je veoma ozbiljna u vezi sa resetovanjem nuklearne industrije - rekao je Lihačev.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Press...






Povezane vesti

HRVATSKI ANALITIČAR O DOLASKU PUTINA U SRBIJU: Bolje MIG-29 u ruci nego F-16 na grani

Izvor: Večernje novosti, 18.Jan.2019

Rusija je spremna da poveća isporuke gasa Srbiji i razmatra mogućnost produženja gasovoda "Turski tok" u tu zemlju. Moskva, takođe, razmatra mogućnost prelaska u naplatu nacionalnim valutama pri svojim investicijama u Srbiju umesto dolara Hrvatski geopolitičar i urednik sajta...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.