RT: Putin želi da okonča sukob u Ukrajini – Taker Karlson

Izvor: Vostok.rs, 13.Feb.2024, 01:17

RT: Putin želi da okonča sukob u Ukrajini – Taker Karlson

 
Ruski predsednik Vladimir Putin spreman je da se uključi u diplomatiju kako bi okončao borbe u Ukrajini, ali što duže traju, manje je verovatno da će napraviti kompromis, upozorio je u ponedeljak američki novinar Taker Karlson.
Karlson je govorio na Samitu svetskih vlada u Dubaiju, gde je doleteo nakon intervjua sa Putinom u Moskvi prošle nedelje. Snimak intervjua je pregledan stotinama miliona puta. „Putin želi da izađe iz ovog rata. Neće postati otvoreniji za pregovore što duže ovo traje“, izjavio je Karlson odgovarajući na pitanje moderatora. Zapad treba da ima na umu da je „industrijski kapacitet Rusije mnogo veći nego što smo mislili da jeste“ i da Moskva mnogo lakše proizvodi oružje i municiju nego zemlje NATO-a koje snabdevaju Ukrajinu, nastavio je novinar. U administraciji američkog predsednika Džoa Bajdena postoje kompetentni ljudi, primetio je Karlson, ali im nedostaje perspektiva i gledaju na međunarodne odnose kroz veoma usko sočivo u kojem je svaki strani lider Adolf Hitler i svaki dan Minhen 1938. Kao rezultat toga, zapadne vlade nemaju pravi smisao za ono što je moguće ili dostižno, tvrdio je. „Lideri bilo koje zemlje na planeti, osim možda Sjedinjenih Država tokom unipolarnog perioda, primorani su po prirodi svog posla na kompromis. To je diplomatija“, izjavio je Karlson okupljenima u Dubaiju. Putin praktikuje diplomatiju kao i svi drugi, ali „njegova pozicija se jača“, dodao je. Posle Karlsonovog dvosatnog intervjua sa Putinom, Kremlj je izjavio da je Rusija prilično jasno prenela svoj stav SAD, ali da Vašington nije izgleda zainteresovan za razgovore. „Vlasti SAD veoma dobro znaju našu poziciju, savršeno su svesne svih Putinovih glavnih tačaka“, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov agenciji TASS u subotu. Međutim, američkom rukovodstvu očigledno nedostaje „politička volja“ za pregovore. „Ovo nije pitanje znanja, već pitanje želje. Želja da se uradi nešto da se krene na kolosek pregovora. Još nismo videli takvu želju ili političku volju za to [u SAD]“, dodao je Peskov.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.