RT: Postići će se pravičan multipolarni svet – Putin

Izvor: Vostok.rs, 24.Maj.2023, 13:31

RT: Postići će se pravičan multipolarni svet – Putin

  Rusija i njeni međunarodni partneri zajedno će izgraditi pravičan multipolarni svet, poručio je ruski predsednik Vladimir Putin.
Moskva je spremna da sarađuje sa svim zainteresovanim narodima u suočavanju sa zajedničkim pretnjama i izazovima, rekao je Putin u obraćanju učesnicima 11. Međunarodnog sastanka visokih predstavnika za bezbednosna pitanja, koji je u sredu počeo u Moskovskoj oblasti. „Uveren sam da ćemo zajedno postići formiranje pravednijeg, multipolarnog sveta i da će ideologija isključivosti, kao i neokolonijalni sistem, koji je omogućio eksploataciju resursa celog sveta, neizbežno postati stvar prošlosti“, rekao je ruski lider stranim bezbednosnim zvaničnicima. Rusija ima partnere u mnogo različitih regiona i kontinenata, a vlasti u zemlji „veoma cene“ te odnose, rekao je on. „Mi cenimo istorijski jake, prijateljske, zaista poverljive veze sa državama Azije, Afrike i Latinske Amerike i jačaćemo ih na svaki mogući način“, dodao je Putin.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.