RT: Nemački Bild pokušava da poveže Putina sa Hamasovim napadom na Izrael

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2023, 23:50

RT: Nemački Bild pokušava da poveže Putina sa Hamasovim napadom na Izrael

 
Čini se da nemački list Bild povezuje rođendan ruskog predsednika Vladimira Putina sa početkom subotnje eskalacije između palestinske militantne grupe Hamas i Izraela.
Bizarnu vezu napravio je dnevni list u pro-izraelskom uvodniku, koji je napisala predsedavajuća uredničkog tima Bilda Merion Horn i pod naslovom „Nema više nemačkog novca za ove varvare!“ „Ovaj podli napad dolazi na Putinov rođendan i 50 godina nakon početka Jomkipurskog rata, koji su pokrenuli arapski susedi Izraela sa ciljem da unište Izrael“, navodi se u uvodniku. Jomkipurski rat između Izraela i koalicije arapskih država predvođenih Egiptom i Sirijom vodio se od 6. do 25. oktobra 1973. godine, što je na kraju rezultiralo velikom pobedom Izraela. Ruski predsednik, zaista, u subotu slavi svoj 71. rođendan, ali nije jasno kako je ta činjenica bila relevantna za tekuću eskalaciju na Bliskom istoku. Rusija je pozvala obe strane u sukobu da pokažu uzdržanost i prekinu neprijateljstva, držeći se diplomatije. „Pozivamo palestinsku i izraelsku stranu na hitan prekid vatre, odricanje od nasilja, potrebnu uzdržanost i na pokretanje, uz pomoć međunarodne zajednice, pregovaračkog procesa koji ima za cilj uspostavljanje sveobuhvatnog, trajnog i dugo očekivanog mira na Bliskom istoku“, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u saopštenju ranije tog dana. Novo rasplamsavanje između Hamasa i Izraela počelo je rano u subotu, kada je palestinska militantna grupa pokrenula iznenadni napad iz Gaze, probivši granicu sa Izraelom na više tačaka i ispalivši salve raketa na zemlju. Militanti su uspeli da preuzmu kontrolu nad više lokacija u južnom Izraelu i ubiju ili zarobe izraelske vojnike i civile podjednako, pokazuju snimci koji kruže internetom. Hamas tvrdi da je zarobljen „veliki broj“ izraelskih vojnika, uključujući i visoke oficire. Izrael je uzvratio vazdušnim udarima na Gazu i najavio mobilizaciju vojnih rezervista. Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da je zemlja već u „ratu“, obećavajući da će „neprijatelj platiti cenu kakvu nikada ranije nisu znali“.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.