RT: Migranti moraju naučiti ruski i poštovati zakone – Putin

Izvor: Vostok.rs, 05.Dec.2023, 01:10

RT: Migranti moraju naučiti ruski i poštovati zakone – Putin

Migranti koji dolaze da rade i žive u Rusiji moraju da poštuju njene zakone i da poštuju njene običaje i tradiciju, uključujući učenje jezika, izjavio je u ponedeljak predsednik Vladimir Putin.
Putin se osvrnuo na to pitanje na sastanku Saveta za razvoj civilnog društva i ljudskih prava, koji se tradicionalno održava početkom decembra. „Moramo da privučemo takve radne resurse koji odgovaraju interesima ruske ekonomije“, izjavio je predsednik. „To znači da [ovi] ljudi moraju biti pripremljeni sa lingvističke i etnokulturološke tačke gledišta. Oni moraju poznavati našu tradiciju i tako dalje.” Interesi Rusije i njenih građana „moraju biti na prvom mestu“, insistirao je predsednik. Svi imigranti i posetioci takođe „moraju da se pridržavaju ruskih zakona“, pojasnio je Putin. „I, naravno, mi, kao civilizovana zemlja, takođe moramo da obezbedimo njihova prava.“ Rusija otvara škole u nekoliko zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza – deo Zajednice nezavisnih država (ZND) kako bi pomogla u nastavi ruskog jezika i kulturnim događajima, predsednik je obavestio savet. Moskva se povukla iz nekoliko međunarodnih organizacija za ljudska prava jer su postale „praktično kontrolisane“ od strane Zapada, pokazujući „političku pristrasnost, licemerje i otvorenu selektivnost“, izjavio je Putin u uvodnoj reči. Ove organizacije su osam godina skretale pogled i nisu učinile ništa kada su se suočile sa „flagrantnim kršenjima” Ukrajine nad stanovnicima Donbasa, primetio je on. Ne samo da „nisu primetile“ da se kršenja dešavaju, već su podsticale rusofobiju i čak podržavale zemlje koje se „trkaju da zauzmu prvo mesto u sramnoj konkurenciji“ da najviše mrze Rusiju. Moskva je u potpunosti posvećena principima Univerzalne deklaracije o ljudskim pravima i spremna je da sarađuje sa svim zainteresovanim zemljama i partnerima u pronalaženju rešenja za formiranje efikasnog, pravičnog, jednakog sistema za obezbeđivanje ljudskih prava za sve, zaključio je Putin.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.