RT: Globalističke elite izazivaju krvave sukobe i državne udare – Putin

Izvor: Vostok.rs, 09.Maj.2023, 16:29

RT: Globalističke elite izazivaju krvave sukobe i državne udare – Putin

 
Zapadne elite su zaboravile posledice „ludih ambicija“ nacista, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom svog govora na Paradi pobede na Crvenom trgu u Moskvi.
Rusija smatra da je „svaka ideologija superiornosti po svojoj prirodi odvratna, zločinačka i smrtonosna“, istakao je predsednik. „Globalističke elite stalno insistiraju na svojoj izuzetnosti; postavljaju ljude jedni protiv drugih, cepaju društva, izazivaju krvave sukobe i državne udare, seju mržnju, rusofobiju i agresivni nacionalizam, uništavaju tradicionalne porodične vrednosti koje čoveka čine čovekom“, izjavio je Putin. Prema rečima ruskog lidera, sve to rade SAD i saveznici kako bi „i dalje diktirali svoju volju, svoja prava i svoja pravila“ i sproveli ono što je u suštini „sistem pljačke, nasilja i suzbijanja“ na međunarodnoj sceni. „Izgleda da su zaboravili do čega su dovele sumanute ambicije nacista. Zaboravili su ko je pobedio ovo monstruozno, totalno zlo“, naglasio je Putin. Govoreći o sukobu u Ukrajini, Putin je izjavio da je „protiv naše Otadžbine pokrenut pravi rat. Ali mi smo se odupirali međunarodnom terorizmu. Takođe ćemo braniti stanovnike Donbasa i obezbediti našu bezbednost.“ Cilj Zapada je „da postigne dezintegraciju i uništenje naše zemlje, poništi rezultate Drugog svetskog rata, potpuno sruši sistem globalne bezbednosti i međunarodnog prava i zadavi sve suverene centre razvoja“. Za izbijanje sukoba u Ukrajini krive su SAD i njihovi saveznici, izjavio je šef države. „Ogromne ambicije, arogancija i permisivnost neminovno dovode do tragedija. To je razlog katastrofe koju sada doživljava ukrajinski narod“, istakao je Putin. Ukrajinci su postali „taoci” državnog udara koji se dogodio u zemlji 2014. godine, a Zapad ih je pretvorio u „mete za pregovaranje” da bi koristili zemlju za sprovođenje svojih „okrutnih sebičnih planova”.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.