RT: Američki mediji „ljubomorni“ na Karlsona – Kremlj

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2024, 23:34

RT: Američki mediji „ljubomorni“ na Karlsona – Kremlj

 
Američki novinari će se na kraju pomiriti sa činjenicom da je ruski predsednik Vladimir Putin dao intervju nezavisnom medijskom voditelju Takeru Karlsonu, izjavio je sekretar za štampu Kremlja Dmitrij Peskov. Međutim, početne reakcije nekih novinara mogu se pripisati „profesionalnoj ljubomori“, dodao je on.
Karlson je u četvrtak objavio dvosatni intervju sa Putinom, postavši prvi Amerikanac koji je imao sastanak sa ruskim liderom otkako je ukrajinski sukob eskalirao u otvorena neprijateljstva u februaru 2022. Tokom brifinga za štampu u petak, Peskov je zamoljen da prokomentariše ono što je jedan reporter opisao kao „histeriju“ i „paniku“ u SAD. „Postoje određene podele po političkoj liniji i ozbiljne korporativne podele u medijima. Sukobi oko toga ko podržava koju od dve stranke su prilično jaki. Dakle, postoji neka vrsta profesionalne ljubomore“, izjavio je Peskov. „Ali vremenom će doći do duboke analize ovog intervjua... Veliko interesovanje je neupitno.“ Peskov je potvrdio da je intervju bio slobodan i da Karlson nije postavljao unapred odobrena pitanja. Odbio je da kaže kakav je predsednikov utisak o njegovom sagovorniku. Karlson se suočio sa mnogo kritika zbog svoje posete Moskvi, i ideoloških i profesionalnih. Kristijan Amanpur iz Si-En-Ena odbacila je njegove tvrdnje da se nijedan drugi američki novinar nije potrudio da pita Putina o stavu Rusije o ukrajinskom sukobu. Kremlj je takođe ranije naveo da je Putinova kancelarija primila više zahteva za intervjue u poslednje dve godine. Peskov je izjavio da se Karlsonov stav o Rusiji razlikuje od „jednostranog stava” novinara u zapadnim mejnstrim medijima i da je doprineo Putinovoj odluci da odobri intervju.       Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.