RT: 15 Leoparda, 20 Bredlija uništeno u jednom danu – Putin

Izvor: Vostok.rs, 23.Jul.2023, 23:02

RT: 15 Leoparda, 20 Bredlija uništeno u jednom danu – Putin

 
Ruska vojska uništila je rekordnu količinu ukrajinskih oklopnih vozila, koje je isporučio Zapad, u poslednja 24 sata, odbijajući toliko rasplamsanu kontraofanzivu Kijeva, izjavio je predsednik Vladimir Putin svom beloruskom kolegi Aleksandru Lukašenku u nedelju.
Ruski lider je to izjavio tokom razgovora sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom u Sankt Peterburgu. Lukašenko je, pozivajući se na sopstvene podatke, izjavio da su moskovske snage u samo jednom sukobu uklonile najmanje 15 tenkova nemačke proizvodnje Leopard i preko 20 borbenih vozila pešadije američke proizvodnje Bredli. Činilo se da se Putin složio sa ovom procenom, rekavši da „očigledno [mi] nikada nismo toliko uništili u jednom danu“ i nastavio da objašnjava da je ova cifra proistekla iz činjenice da su se ruske trupe suočile sa ukrajinskim jedinicama koje su bile „potpuno opremljene stranom vojnom opremom“. On je dodao da je od početka ukrajinske kontraofanzive u prvim danima juna Kijev izgubio više od 26.000 pripadnika vojske, opisujući dugo očekivani napad kao „neuspeh“. Putin je takođe primetio da su „strani plaćenici“ koji su se borili za Kijev takođe pretrpeli velike gubitke, zbog svoje „gluposti“, obećavajući da će ovu realnost obznaniti javnosti u zemljama koje su te ljude poslale na liniju fronta. Putinove opaske usledile su nakon što je u subotu nekoliko Telegram kanala objavilo neproveren video koji prikazuje tesno zbijenu grupu od četiri Bredlija koje su ruske snage očigledno uništile u Zaporožju. Prošle nedelje, Njujork tajms je izvestio da je ukrajinska vojska izgubila 20% svoje opreme na bojnom polju, uključujući mnoga vozila koja je obezbedio Zapad, u prve dve nedelje ofanzive. 11. jula ruski ministar odbrane Sergej Šojgu procenio je ukrajinske gubitke na 3.000 jedinica vojne opreme. U međuvremenu, nekoliko drugih medijskih izveštaja sugerisalo je da su zapadne pristalice Kijeva zabrinute zbog sporog napretka Ukrajine na bojnom polju, a nedavni članak Volstrit džurnala tvrdi da su i oni bili „potreseni“ „brzim gubitkom“ oklopnih vozila. Međutim, brojni ukrajinski zvaničnici pokušali su da objasne poteškoće u ofanzivi ukazujući na odlaganje vojne pomoći Zapada.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: RT

Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Zapad sprečava rusko besplatno snabdevanje đubrivom najsiromašnijih zemalja — Putin

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2023, 11:25

 . Dok Rusija besplatno šalje đubriva najsiromašnijim zemljama sveta, Zapad postavlja barijere blokirajući značajan deo snabdevanja i držeći ih „beskrupulozno“, napisao je ruski predsednik Vladimir Putin u svom članku za 2. samit Rusije i Afrike koji će se održati u Sankt Peterburgu kasnije...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.