RAZGOVOR PUTINA I LUKAŠENKA: Glavna tema situacija u Belorusiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Avg.2020, 13:19

RAZGOVOR PUTINA I LUKAŠENKA: Glavna tema situacija u Belorusiji

Nikakvih dodatnih detalja o razgovoru Putina i Lukašenka za sada nije saopšteno.

Ruski i beloruski predsednici Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko razgovarali su telefonom o situaciji u Belorusiji.

Prethodno je Lukašenko izjavio da se agresija protiv Belorusije razvija po posebnom scenariju, te da ta pretnja više nije uperena samo protiv njegove zemlje, već i po Saveznu državu Rusije i Belorusije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Primećujemo šta se događa. Ne treba da nas smirujete kojekakvim mirnim akcijama i demonstracijama. Mi jako dobro vidimo šta se u zemlji događa. Čitali smo metodike organizacija obojenih revolucija - rekao je Lukašenko.

Takođe je ocenio i da su primetni elementi spoljnog mešanja u unutrašnje stvari njegove zemlje.

Podsećanja radi, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je danas da želi da razgovara sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, upozorivši da ulični protesti nisu samo pretnja Belorusiji.

Posle reizbora Lukašenka na mestu šefa države u nedelju, usledili su masovni protesti u Belorusiji sa optužbama za falsifikovanje rezultata.

-Ovo je praktično scenario agresije protiv Belorusije. Postoji potreba da kontaktiram Putina, da razgovaram sa njim, zato što ovo više nije pretnja samo Belorusiji - rekao je on, prenosi agencija Belta.

Lukašenko je kazao da zaštita Belorusije nije ništa drugo do zaštita čitave zone, zone Zajednice Rusije i Belorusije, prenosi TAS S.

-Ovo je primer drugima, ovaj talas će stići tamo - smatra Lukašenko.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RT: Lukašenko kaže da je na meti „obojene revolucije“, te da pokušava da udruži snage sa Putinom

Izvor: Vostok.rs, 15.Avg.2020

Masovni antivladini protesti u Belorusiji zapravo su „obojena revolucija“ na delu, a Rusija bi mogla biti sledeća meta ako zemlja ne zaustavi njeno širenje, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko. Lukašenko, čiji je ponovni izbor za šesti mandat prošle nedelje izazvao masovne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.