Putinova snažna poruka: Nema predaje

Izvor: B92, 28.Jul.2023, 10:13

Putinova snažna poruka: "Nema predaje"

Kolonijalizam još nije nestao, njegovi ostaci vide se i danas, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

On je govorio na prvoj plenarnoj sednici drugog dana Samita Rusija-Afirka koji se održava u Sankt Peterburgu.

Uzajamno korisna saradnja Rusije i Afrike započela je još u prošlom veku, kada je SSSR pomagao afričkim zemljama u borbi protiv kolonijalizma, naglasio je.

"Zajedno se borimo za novu arhitekturu svetskog poretka, i centralnu ulogu UN >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u svetu", dodao je.

Nije slučajno što se drugi samit Rusije i Afrike održava pod sloganom "Za mir, bezbednost i razvoj", kazao je predsednik i dodao da će u okviru samita biti reči o pitanjima globale i regionalne bezbednosti, kao i o osiguranju suvereniteta afričkih zemalja.

Ruski predsednik je naglasio da se za suverenitet mora boriti, braniti ga, a ne odustajati, a Rusija i afričke zemlje su u tome solidarne.

"Ne sudite mi na osnovu mojih uspeha nego na osnovu toga koliko puta sam padao i ponovo se podizao", citirao je Putin reči Mendele i dodao da to pravilo važi i za borbu za državni suverenitet.

"Nema predaje", naglasio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.