Putinova poruka za SAD: Haos - to je pretnja i za Rusiju

Izvor: B92, 24.Avg.2021, 23:26

Putinova poruka za SAD: "Haos - to je pretnja i za Rusiju"

Moskva -- Ruski predsednik Vladimir Putin kritikovao je danas Sjedinjene Američke Države i njihove saveznike zbog povlačenja trupa iz Avganistana.

Kako je rekao, ostavili su zemlju u haosu i tako izazvali potencijalne bezbednosne pretnje za Rusiju i njene saveznike u centralnoj Aziji.

Obracajući se danas na sastanku vladajuće stranke Jedinstvene Rusije Putin je ocenio da bi militanti mogli da iskoriste previranja za destabilizaciju bivših sovjetskih centralnoazijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << država koje se graniče sa Avganistanom, prenosi agencija AP.

"Postoji opasnost da će teroristi i različite grupe koje su našle utočište u Avganistanu iskoristiti haos koji su ostavile naše zapadne kolege i pokušati da to prošire na susedne zemlje", kazao je Putin navodeći da će to biti direktna pretnja za Rusiju i njene saveznike.

Putin je ocenio da bi mogući porast trgovine drogom i pogoršanje problema s migracijama takođe mogli da predstavljaju pretnju Rusiji.

U isto vreme, on je kazao da Rusija neće raspoređivati svoje vojne snage u Avganistanu kako bi učestvovala u sukobu, te da je Moskva izvukla potrebne lekcije iz neuspešne intervencije Sovjetskog Saveza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.