Putinova meta Zapad? Vodio se rat za istrebljenje

Izvor: B92, 23.Avg.2023, 13:13

Putinova meta Zapad? "Vodio se rat za istrebljenje"

Predsednik Rusije Vladimir Putin obratio se putem video-linka prisutnima na plenarnoj sednici samita BRIKS-a koji se održava u Johanezburgu.

"Petorka" se potvrdila na globalnoj areni, braneći mišljenje međunarodne većine, istakao je Putin na početku obraćanja.

"Države BRIKS-a su protiv hegemonije i politike neokolonijalizma", dodao je on. Po njegovim rečima, organizacija se zalaže za formiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << multipolarnog svetskog poretka, zasnovanog na međunarodnom pravu, uključujući pravo naroda na sopstveni razvoj. Ona se protivi svakoj hegemoniji i izuzetnosti određenih država.

Govoreći o sukobu u Ukrajini, on je istakao da je teška kriza u Ukrajini izazvana željom niza zapadnih država da sačuvaju svoju hegemoniju u svetu. Putin je rekao da su akcije Rusije u Ukrajini bile produktivne u jednom – stavile su tačku na rat kijevskog režima, koji podržava Zapad, protiv civila koji se nisu složili sa državnim udarom koji je izveden 2014. godine.

"Rat je bio žestok, rat na istrebljenje – tokom osam godina", posetio je ruski lider.

On se zahvalio kolegama iz BRIKS-a koje pokušavaju da pomognu u rešavanju konflikta u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.