Putinov kritičar Strelkov optužen za podsticanje ekstremizma

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jul.2023, 12:00

Putinov kritičar Strelkov optužen za podsticanje ekstremizma

Istaknuti ruski nacionalista Igor Girkin, poznatiji kao Igor Strelkov, koji je javno optužio predsjednika Vladimira Putina i vrh vojske za to da rat u Ukrajini ne vode dovoljno oštro i učinkovito, u petak je zadržan u pritvoru pod optužbom za podsticanje ekstremizma. Hapšenje Strelkova, kojeg Zapad smatra ratnim zločincem, sugeriše da su se vlasti umorile od njegove kritike onoga što nazivaju ruskom "specijalnom vojnom operacijom", a možda i drugih nacionalista koji su, čini se,...
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

STRELKOV OPTUŽEN ZA EKSTREMIZAM Putinovom kritičaru preti pet godina zatvora

Izvor: Blic, 22.Jul.2023

Istaknuti ruski nacionalista Igor Girkin, poznatiji kao Igor Strelkov, koji je javno optužio predsednika Vladimira Putina i vrh vojske da nisu oštro i efikasno vodili rat u Ukrajini, priveden je u petak pod optužbom za podsticanje ekstremizma.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.