Putine, tačno u podne VIDEO

Izvor: B92, 06.Mar.2024, 13:20

Putine, tačno u podne VIDEO

Julija Navaljna, udovica preminulog Alekseja Navaljnog, pozvala je njegove pristalice na veliki protest protiv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ona je putem Jutjuba pozvala sve koji se protive ratu u Ukrajini, kao i vladavini Putina, da se okupe u podne ispred biračkih mesta poslednjeg dana izbora u Rusiji.

"Želim da uradim ono što bi Aleksej smatrao da je ispravno i apelujem na sve da dođu u znak sećanja na njega", navela je Julija Navaljna u video-snimku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji je objavljen danas.

Pozvala je glasače da na glasačkim listićima zaokruže bilo kog kandidata osim Putina, ili učine da listić bude nevažeći, ili pak da samo stanu pored glasačkog mesta nekoliko minuta i da ga potom napuste.

Takođe je zamolila pristalice najvećeg Putinovog neprijatelja koji je nađen mrtav u dalekoj sibirskoj zatvorskoj koloniji 16. februra da ubede po bar jednog prijatelja da učini isto.

"Biće to vaš lični doprinos za zajedničku stvar. Verovatno je oko vas mnogo ljudi koji su protiv Putina i rata u Ukajini", dodala je ona.

Izbori u Rusiji zakazani su za 17. mart, trajaće tri dana, a na njima nema nijednog ozbiljnog kandidata koji bi imao bilo kakve šanse protiv ruskog predsednika.

Svojevrstan test bunta Rusa bila je sahrana Navaljnog, na koju su krenule na hiljade Rusa, dok je Kremlj na ulice Moskve poslao veliki broj policajaca i specijalaca obučenih za razbijanje demonstracija.

Supruga Navaljnog nije prisustvovala komemoraciji i sahrani, ali je prethodno rekla da je donela odluku da nastavi tamo gde je Aleksej Navaljni stao, dodajući da preuzima organizaciju koju je on vodio i zbog koje je završio u zatvoru i na kraju preminuo.

Zvanični Kremlj već se obrušio na udovicu Navaljnog, pokušajima da je diskredituju putem državnih medija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Julija Navaljna pozvala Ruse na proteste protiv Putina na dan izbora

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Mar.2024

​LONDON - Udovica Alekseja Navaljnog, Julija Navaljna, izjavila je danas da su razmjere javne podrške njenom pokojnom suprugu, od njegove smrti dokaz da je njegova borba i dalje živa i pozvala na masovne proteste na dan izbora protiv predsjednika Vladimira Putina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.