Putine, spremaju se...

Izvor: B92, 13.Jul.2023, 12:20

Putine, spremaju se...

Ruski vojni bloger Igor Girkinm smatra da bi moglo da se desi da neko iz užeg kruga Vladimira Putina pokuša da ga skine s mesta predsednika Rusije.

Girkin, poznatiji I kao Strelkov, igrao je ključnu ulogu u sukobima u ukrajinskom Donbasu 2014, a više puta je osuđivao ruski vojni establišment i Putina zbog načina na koji su vodili rat u Ukrajini, koji on podržava.

On je na svom Telegram kanalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo da je probuna Jevgenija Prigožina, koji je domarširao na oko 200 km od Moskve, zapravo bila uspešna u smislu da je dovela do nove distribucije moći među ruskom elitom.

Naime, Girkin tvrdi da je pobuna oslabila pozicije ministra odbrane Sergeja Šojgua, regionalnog guvernera Moskve Andreja Vorobjova i gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina.

Girkin je takođe naveo da grupa iz Putinovog najužeg kruga sa sedištem u Lenjingradskoj oblasti, poznata i kao „Zadruga Ozero (Jezero)“, želi da svrgne predsednika u korist jednog od svojih članova, kao što su Prigožin ili Putinov prvi zamenik Sergej Kirijenko.

Prema njegovim rečima, ta grupa želi da sabotira ruske vojne operacije i njenu odbrambenu industrijsku bazu, kao i kontrolu pozadinskih područja u ratu kako bi Putin shvatio da mora prihvatiti poraz u ratu u Ukrajini.

Grupa bi takođe ciljala na Ministarstvo odbrane, sekretara Saveta bezbednosti Nikolaja Patruševa, FSB i druge vladine strukture, dodao je Girkin, prenosi Njuzvik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.