Putina predlažu za Nobelovu nagradu

Izvor: B92, 01.Okt.2013, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putina predlažu za Nobelovu nagradu

Moskva -- Javne ličnosti i poslanici ruske Dume pokrenuli inicijativu da imenuju Vladimira Putina za kandidata za Nobelovu nagradu za mir.

Oni smatraju da ruski predsednik treba da bude kandidat za tu nagradu imajući u vidu njegove napore da se zaustavi rat u Siriji.

Prema rečima deputata Josifa Kobzona, ruski predsednik je "više dostojan" te nagrade, nego njen raniji dobitnik američki predsednik Barak Obama, "koji je podržao agresivne akcije SAD", prenele su Ria >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novosti.

Koordinator Međunarodnog pokreta za zaštitu prava naroda Beslan Kobahija ocenio je da je Putin “bez sumnje ličnost 2013. godine”, kao i da ne veruje da će predsednik Rusije komentarisati ovaj predlog, “zbog njegove skromnosti”.

Komitet za dodelu Nobelove nagrade nije želeo da komentariše ove navode ističući da se “imena kandidata drže u tajnosti”.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je da, ukoliko ruski predsednik treba da dobije priznanje za doprinos mirnom izlazu iz sirijske krize, onda treba sačekati konkretne rezultate.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.