Putin zaronio do podmornice potonule u II svetskom ratu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2019, 21:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin zaronio do podmornice potonule u II svetskom ratu

Predsednik Rusije Vladimir Putin zaronio je podmornicom na dno Finskog zaliva, gde je obišao ostatke podmornice SSCC-308 koja je potonula u Drugom svetskom ratu.

Putin je ronio u batiskafu, vrsti podmornice koja je specijalno dizajnirana za ronjenje na velikim dubinama, prenosi TASS.

"Utisci su živopisni. Ovo nije prvi put da ronim. Stoga, nemam utiske od samog čina ronjenja, već od onoga što smo dole videli", rekao je Putin.

Jedan od ronilaca postavio je plaketu na mestu nesreće, a potom je održan minut ćutanja za poginule mornare.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Putin zaronio podmornicom na dno Finskog zaliva

Izvor: Beta, 27.Jul.2019

Predsednik Rusije Vladimir Putin zaronio je podmornicom na dno Finskog zaliva kako bi razgledao ostatke podmornice potopljene tokom Drugog svetskog rata.Jedan od ronilaca postavio je komemorativnu plaketu na olupinu potonule podmornice, posle čega su Putin i drugi prisutni minutom ćutanja odali počast...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.