Putin zaposlio učitelja džudoa da mu radi PR

Izvor: Blic, 25.Jan.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin zaposlio učitelja džudoa da mu radi PR

Ruski predsednik Vladimir Putin, kome je očigledno dojadila činjenica da Rusija uživa loš ugled u svetu, odlučio je da uradi nešto po pitanju lošeg publiciteta: pozvao je svog starog trenera džudoa, piše „Gardijan".

Ruski predsednik tražio je od Vasilija Šestakova, svog dugogodišnjeg prijatelja i gurua džudo veštine, da bude na čelu Nacionalnog informativnog centra, koji je informativni i pres centar u Moskvi. Šestakov je trenutno član državne Dume >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i član provladine partije Samo Rusija. Nekada davno napisao je, zajedno sa Putinom, knjigu pod nazivom „Džudo: istorija, teorija i praksa", i naučio budućeg predsednika nekim od svojih najboljih zahvata.

Centar se otvara idućeg meseca, tačno na vreme za predsedničke izbore koji se u Rusiji održavaju 2. marta. U njemu će se održavati konferencije za štampu za ruske i strane novinare, i tu će se novinari susretati sa zvaničnicima iz Kremlja, izjavio je portparol državnog saveta Ivan Makušok za agenciju Interfaks.

Ova inicijativa pokazuje da Putinu, koji će najverovatnije postati novi premijer Rusije nakon što mu prestane predsednički mandat u maju, nije uopšte svejedno šta svet misli o njemu, piše britanski list.

Putin tvrdi da ga je džudo spasao od delinkvencije u vreme dok je rastao u opasnom kraju Lenjingrada u vreme Sovjetskog Saveza, u gradu koji se danas zove Sankt Peterburg.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.