Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Jun.2015, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin za proces političkih promena u Siriji

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u petak da je spreman da zatraži od svog sirijskog kolege Bašara al-Asada da se angažuje u procesu političkih promena u ratom zahvaćenoj zemlji, i naveo da će nastaviti da podržava svog saveznika.

"Spremni smo da nastavimo rad sa Asadom po pitanju njegovog angažovanja u razgovorima sa "zdravom" opozicijom, a u pravcu političkih reformi, što je sasvim izvodljivo", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << je Putin na Međunarodnom ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu.

Rusija je, napominje AFP, u aprilu bila domaćin razgovora predstavnika sirijske vlade i umerene sirijske opozicije, ali odsustvo ključnih prognanih opozicionih grupa znači da nema napretka u rešenju sirijskog konflikta.

Putin je rekao da će Moskva nastaviti da podržava vladu u Damasku, ističući strahovanje da će Sirija proći kao Libija i Irak ukoliko Asad ode sa vlasti.

"Mislim da je ta naša odluka dobra i teško je da se od nas očekuje drugačiji stav", rekao je Putin.

On je istovremeno pozvao Zapad da učini "dodatne napore u borbi protiv apsolutnog zla" a to je fundamentalizam Islamske države.

U ratu u Siriji poginulo je vise od 230.000 ljudi, prema monitoring grupama, a oko polovine stanovništva pobeglo je iz svojih domova.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin:Sirija će proći kao Libija ako ode Asad

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2015

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je u petak da je spreman da zatraži od svog sirijskog kolege Bašara al-Asada da se angažuje u procesu političkih promena u ratom zahvaćenoj zemlji, i naveo da će nastaviti da podržava svog saveznika..."Spremni smo da nastavimo rad sa Asadom po pitanju njegovog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Putin: Podrška Asadu, ali...

Izvor: B92, 20.Jun.2015

Predsednik Rusije Vladimir Putin sprema je da zatraži od svog sirijskog kolege Bašara al-Asada da se angažuje u procesu političkih promena u Siriji...Ipak, on je naveo da će nastaviti da podržava svog saveznika..."Spremni smo da nastavimo rad sa Asadom po pitanju njegovog angažovanja u razgovorima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.