Putin vodi hibridni rat

Izvor: B92, 22.Maj.2022, 14:16

"Putin vodi hibridni rat"

Ruski predsednik Vladimir Putin namerno pokušava da izazove glad na Bliskom istoku i u Africi, izjavio je bivši nemački ambasador u Rusiji Rudiger fon Frič.

Cilj Kremlja je da destabilizuje Evropu masovnim prilivom izbeglica, rekao je Ridiger fon Frič za nedeljno izdanje nemačkog lista Tagesspiegel.

"Putinova ideja je da nakon kolapsa izvoza žitarica iz Ukrajine, gladni ljudi napuste svoje domove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i krenu ka Evropi kao milioni Sirijaca koji beže od užasa rata", rekao je fon Frič.

Zbog toga Rusija blokira izvoz žitarica iz Ukrajine i granatira njena skladišta žita, dodao je fon Frič.

"Novim prilivom izbeglica (Rusija) želi da destabilizuje Evropu i pojača politički pritisak kako bi zapadne zemlje odustale od čvrstog stava prema Rusiji", objasnio je fon Frič.

Reč je o Putinovom "novom hibridnom ratu", dodaje Frič.

Ovaj novi način ratovanja uključuje neborbena sredstva kao što su sajber napadi i kampanje dezinformacija.

Ukrajina je jedan od najvećih proizvođača žitarica u svetu. Međutim, zbog ruske invazije i nametnute blokade ukrajinskih luka, žito se ne može prijaviti.

Rusija sprečava Ukrajinu da izvozi 20 miliona tona žitarica, uglavnom iz lučkog grada Odese u severnu Afriku i Aziju, saopštila je nemačka vlada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački kancelar u prvoj zvaničnoj poseti Africi otkako je preuzeo dužnost

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Maj.2022

Nemački kancelar Olaf Šolc doputovao je u nedelju u Dakar, u Senegalu, na svoje prvo putovanje u Afriku otkako je preuzeo dužnost pre gotovo šest meseci. Tokom posete trima zemljama - Senegalu, Nigeru i Južnoj Africi – očekuje se da će glavna tema biti posledice rata u Ukrajini, pošto je ruska...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Otkriven Putinov plan?

Izvor: B92, 23.Maj.2022, 11:58

Bivši nemački ambasador u Rusiji rekao je da ruski predsednik Vladimir Putin namerno pokušava da izazove glad i izbegličku krizu...Rudiger von Fritsch rekao je jednom nemačkom listu da Putin želi da izazove glad na Bliskom istoku i u Africi kako bi izbeglice migrirale u Evropu, što bi destabilizovalo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.