Putin više nema strpljenja: Imate rok do...

Izvor: B92, 01.Dec.2016, 13:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin više nema strpljenja: Imate rok do...

Moskva -- Predsednik Rusije Vladimir Putin naložio je nacionalnoj vladi da do maja 2017. izradi akcioni plan za jačanje pozicije Rusije u globalnoj ekonomiji do 2025.

"Do maja, vlada će u saradnji sa vodećim poslovnim asocijacijama morati da izradi detaljan akcioni plan do 2025. godine", izjavio je Putin u godišnjem obraćanju u ruskom parlamentu, prenosi ruska agencija Tas s.

"Implementacija ovog plana će omogućiti Rusiji da dosegne nove stope privrednog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rasta koje će biti veće nego u ostatku sveta u 2019/2020. godini, što će ojačati poziciju Rusije u globalnoj ekonomiji", dodao je Putin.

Putin se osvrnuo i na usporavanje domaće ekonomije, navodeći da glavni razlozi za to leže u domaćim problemima.

"Glavni razlozi usporavanja ekonomije su ukorenjeni pre svega u našim domaćim problemima, kao što su prvenstveno manjak investicionih resursa, moderne tehnologije, profesionalnog osoblja i nedovoljan razvoj konkurencije", izjavio je Putin.

Predsednik je primetio da je Rusija suočena i sa ozbiljnim spoljnim izazovima, kao što su nepovoljna situacija na inostranim tržištima i sankcije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.