Putin ušao u jezero u Rusiji za Bogojavljenje

Izvor: N1 televizija, 19.Jan.2018, 11:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin ušao u jezero u Rusiji za Bogojavljenje

Ruski predsednik Vladimir Putin ušao je u ledene vode jezera Seliger u severozapadnoj Rusiji da obeleži pravoslavni praznik Bogojavljenje, prikazale su ruske televizije.

Na snimku se vidi šezdesetpetogodišnji Putin kako prilazi otvoru u ledu na jezeru Seliger, uđe u vodu i prekrsti se.

Putinov portparol Dmitrij Peskov rekao je da je predsednik zaranjao u ledene vode za Bogojavjenje i ranije, ali danas je prvi put to uradio javno.

"Povodom Bogojavljenja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Putin je prisustvovao liturgiji i takođe učestvovao u bogojavljenskom kupanju u jezeru Seliger", rekao je Peskov.

Prema pravoslavnoj tradiciji treba se potopiti u vodi u sećanje na krštenje Isusa Hrista u reci Jordan.

Ritualno potapanje u ledenu vodu radi se u noći između 18. i 19. januara povodom jednog od većih pravoslavnih praznika, Bogojavljenja, navodi agencija Tass. Agencija dodaje da je plivanje u ledenoj vodi, koje se takođe po običaju radi na ovaj praznik, više narodni običaj nego verski ritual.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.