Putin uputio poruku Lukašenku: Prilično ozbiljne pretnje

Izvor: B92, 03.Jul.2023, 11:07

Putin uputio poruku Lukašenku: "Prilično ozbiljne pretnje"

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je Aleksandru Lukašenku Dan nezavisnosti Belorusije, koji se obeležava povodom oslobađanja Minska od nacista.

Veze bratskog prijateljstva i međusobne podrške ojačane u teškim ratnim godinama ostaju pouzdana osnova za savezničke rusko-beloruske odnose.

To je u potpunosti potvrđeno danas kada se naše zemlje zajednički suprotstavljaju prilično ozbiljnim spoljnim pretnjama i izazovima'', poručio je Putin.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Dodao je da je praznik važan 'kako za Beloruse tako i za Ruse jer "obeležava oslobođenje Minska od nemačko-fašističkih osvajača".

TASS prenosi da je Putin izrazio uverenje da će ''izgradnjom bilateralnih veza i jačanjem institucija Savezne države, Rusija i Belorusija moći da prevaziđu sve poteškoće i zaštite svoje legitimne interese na međunarodnoj sceni''.

Putin je Lukašenku poželeo ''dobro zdravlje i uspeh'', a beloruskom narodu ''sreću i prosperitet''.

Rusija i Belorusija su 1999. potpisali ugovor o stvaranju Savezne države, kojom je uspostavljen niz političkih smernica a među najvažnijim je uspostavljanje zajedničkog ekonomskog prostora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin čestitao Dan nezavisnosti Belorusije Lukašenku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2023

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je danas beloruskom kolegi Aleksandru Lukašenku Dan nezavisnosti Belorusije, koji se obeležava povodom oslobađanja prestonice Minska od nacista 1944. godine. Veze bratskog prijateljstva i međusobne podrške ojačane u teškim ratnim godinama ostaju pouzdana...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.