Putin upozorio da će Rusija žestoko odgovoriti ako Zapad pređe crvene linije

Izvor: VOA, 21.Apr.2021, 15:09

Putin upozorio da će Rusija žestoko odgovoriti ako Zapad pređe "crvene linije"

Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je da će Rusija odgovoriti "brzo i žestoko" na provokacije i upozorio Zapad da ne prelazi ruske "crvene linije". Putin se obratio naciji u momentu kada su odnosi Amerike, Evrope i Rusije zategnuti zbog Ukrajine gde Moskva raspoređuje svoju vojsku, i zdravstvenog stanja opozicionara Alekseja Navalnog. "Želimo dobre odnose, nećemo da rušimo mostove. Ali, ako neko naše dobre namere protumači kao nezainteresovanost ili slabost i želi da raznese mostove, onda treba da znaju da će odgovor Rusije biti asimetričan, brz i žestok", rekao je Putin na godišnjoj konferenciji za novinare. Dodao je da će Rusija u svakom pojedinačnom slučaju odrediti šta su crvene linije.  Vašington je prošle nedelje uveo nove sankcije Rusiji zbog optužbi za hakovanje i mešanje u izbore, a Češka je u međuvremenu optužila Moksvu za umešanost u eksploziju u magacinu oružja 2014. I SAD i Češka su proterale ruske diplomate, a Moskva je odgovorila istom merom. Na godišnjoj konferenciji Putin nije pominjao Navalnog koji je u zatvoru i štrajkuje glađu već tri nedelje. Njegovi saradnici su za vreme Putinovog govora protestovali širom zemlje, a dvoje ih je uhapšeno. Ruslan Šavedinov, jedan od saradnika Navalnog, napisao je na Tviteru da privode demonstrante širom zemlje i da je reč o "neprihvatljivoj represiji". Aleksej Navalni je u lošem zdravstvenom stanju posle štrajka glađu. Opozicionar je počeo štrajk jer je tvrdio da mu nije pružena adekvatna medicinska pomoć zbog bolova u nogama i leđima.     

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Rusija, Aleksej Navaljni i Vladimir Putin: Predsednik održao godišnji govor, usred tenzija sa Zapadom

Izvor: Danas, 21.Apr.2021

Reuters Predsednik Rusije Vladimir Putin upozorio je Zapad da ne prelazi „crvenu liniju“ sa Rusijom i osudio ono što je nazvao zaverom za državni udar u Belorusiji. Upozorenje je uputio tokom godišnjeg obraćanja naciji, usred sve veće napetosti u odnosima sa Zapadom oko Ukrajine i uhapšenog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.