Putin uporedio ulogu Rusije u svetu sa vatrogasnom brigadom

Izvor: Vostok.rs, 15.Maj.2019, 20:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin uporedio ulogu Rusije u svetu sa vatrogasnom brigadom

Rusija nije vatrogasna brigada, ne može sve da spasi, pogotovo što ne zavisi sve samo od nje, rekao je predsednik Vladimir Putin, govoreći o situaciji sa nuklearnim sporazumom sa Iranom.
"Rekao sam Irancima mnogo puta, da budem iskren, ne vidim nikakvu opravdanost da se povuku iz ovog sporazuma. Sada govorim slobodno, otvoreno, jer sam im mnogo puta o tome govorio tokom naših pregovora. Ali videćemo šta će se događati. Rusija nije vatrogasna brigada, ne možemo sve redom da spasavamo, posebno ne ono što ne zavisi u potpunosti od nas. Svoju smo ulogu odigrali, i dalje smo spremni da igramo isto tako pozitivnu ulogu. To, međutim, ne zavisi samo od nas, to zavisi od svih partnera, od svih igrača, uključujući SAD i evropske zemlje, kao i Iran“, rekao je Putin na pres konferenciji nakon razgovora sa austrijskim predsednikom Aleksandrom Van der Belenom.
Putin: «Rossiя ne požarnaя komanda. Mы ne možem vse podrяd spasatь». Skromno vыskazalsя prezident na temu sohraneniя яdernoй sdelki pic.twitter.com/Sk4q2MED0c
— Kremlevskiй pul RIA (@Kremlinpool_RIA) May 15, 2019

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.