Putin uperio prstom u četiri izdajnika iz Drugog svetskog rata

Izvor: Vostok.rs, 22.Jun.2020, 08:50

Putin uperio prstom u četiri izdajnika iz Drugog svetskog rata

Francuski maršal Filip Peten, sovjetski vojskovođa Andrej Vlasov, lider ukrajinskih nacionalista Stepan Bandera i norveški državnik Vidkun Kvisling bili su izdajnici, smatra predsednik Rusije Vladimir Putin. On je to napisao u članku za američki časopis TheNationalInterest na temu Drugog svetskog rata.
„Njihovi pomoćnici i sledbenici, makar bili skriveni iza maske boraca za nezavisnost ili oslobađanje od komunizma, bili su izdajnici i ubice”, smatra ruski lider. Po Putinovom mišljenju, sledbenici tih ljudi često su ih prevazilazili po neljudskosti. Oni su rado ispunjavali najsurovija naređenja. „Oni su odgovorni za krvave događaje kao što su streljanja u Babinom Jaru, Volinjski pokolj, Hatinj, likvidacija Jevreja u Letoniji i Litvaniji”, objasnio je šef ruske države. „Danas je naš stav nepromenjen: ne mogu se opravdati zločini nacističkih kolaboracionista, oni ne zastarevaju. Slavljenje nacističkih kolaboracionista mogu da shvatim samo kao izdaju sećanja na naše očeve i dedove. Kao izdaju ideala koji su ujedinili narode u borbi protiv nacizma”, zaključio je Putin. Russia beyond
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.