Putin ukinuo zabranu organizovanja protesta

Izvor: Vesti-online.com, 04.Jan.2014, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin ukinuo zabranu organizovanja protesta

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je potpisao uredbu kojom se ukida zabrana organizovanja političkih protesta na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, objavljeno je na sajtu Kremlja.

Uredbom se dozvoljavaju demonstracije i protestne šetnje na lokalitetima i duž puteva, ali one moraju da budu dogovorene sa zvaničnicima gradskih vlasti, kao i regionalnim policijskim i bezbednosnim snagama, preneo je AFP.

Ovom uredbom se dozvoljava da zvaničnici ograniče >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << broj učesnika na protestima tokom Olimpijskih igara koje će biti održane u Sočiju od 7. do 23. februara. Putin je naredio organizatorima i regionalnim zvaničnicima da odredi poseban prostor u gradu gde bi demonstranti mogli da se okupljaju i protestuju, rekao je za RIA "Novosti" (Rusija danas) portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Zbog straha od mogućih napada islamistički ekstremisti tokom Olimpijskih igara Rusija uvodi stroge bezbednosne mjere.

Bezbednosne mere posebno su pojačane posle dva samoubilačka bombaška napada koja su nedavno izvršena u južnom gradu Volgogradu, 700 kilometara od Sočija.

Najmanje 17 osoba je poginulo, a više od 40 je povređeno u nedelju u samoubilačkom napadu na železničku stanicu, a manje od 24 sata kasnije, 14 osoba je poginulo, a 28 povređeno u eksploziji trolejbusa u ruskom gradu Volgogradu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.