Putin ukinuo RIA Novosti

Izvor: RTS, 09.Dec.2013, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin ukinuo RIA Novosti

Ukinuta ruska državna agencija RIA Novosti, a umesto nje formirana "Rusija danas". Ukazom predsednika Vladimira Putina novoj agenciji se pripaja radio "Glas Rusije", a redakcija novina "Rosijskaja gazeta" se reorganizuje i njoj se pripaja magazin "Rodina".

Ruski predsednik Vladimir Putin ukazom je ukinuo državnu novinsku agenciju RIA Novosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i osnovao novu Rusija danas, koja preuzima svu imovinu u Rusiji i inostranstvu.

Osnovni zadatak nove agencije biće da "izveštava o državnoj politici Ruske federacije u inostranstvu i života u Rusiji", navodi se na sajtu Kremlja.

Istim ukazom se novoj Međunarodnoj informativnoj agenciji Rusija danas pripaja radio u državnom vlasništvu Glas Rusije, a redakcija novina Rosijskaja gazeta se reorganizuje i njoj se pripaja magazin Rodina.

Generalnog direktora će, prema ukazu, postavljati i dužnosti razrešavati predsednik Ruske federacije.

Putin je za prvog generalnog direktora nove agencije Rusija danas posebnim ukazom postavio Dmitrija Kisjelova novinara i voditelja informativne emisije Vesti nedelje na državnoj televiziji Rosija.

Kisjelov je 90-ih bio poznat kao liberalni nezavisni novinar sve dok nije počeo da radi na državnim televizijama.

Nezavisni, privatni mediji ga kritikuju za otvoreno podržavanje vladajuće partije Jedinstvena Rusija i predsednika Vladimira Putina u svojim emisijama.

Nova agencija Rusija danas nalaziće se u istim prostorijama kao i RIA Novosti, a rok za poputnu likvidaciju agencije je tri meseca, navodi se u ukazu ruskog predsednika.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin "likvidirao" RIA Novosti i Glas Rusije

Izvor: Studio B, 09.Dec.2013

Predsednik Rusije Vladimir Putin danas je ukazom ukinuo državnu agenciju RIA Novosti i umesto nje osnovao novu, "Rosija sivodnja" (Rusija danas), saopštio je Kremlj. ..Za generalnog direktora je imenovao voditelja kanala TV Rusija Dmitrija Kiseljova. U obrazloženju se navodi da je cilj "povećanje...

Nastavak na Studio B...

Putin ukinuo RIA Novosti i osnovao novu agenciju

Izvor: GdeInvestirati.com, 09.Dec.2013

MOSKVA - Ruski predsednik Vladimir Putin ukazom je ukinuo državnu novinsku agenciju RIA Novosti i osnovao novu, "Rusija danas", koja preuzima svu imovinu u Rusiji i inostranstvu.   Read More..

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Putin ugasio RIA Novosti

Izvor: Politika, 09.Dec.2013

Državnu novinsku agenciju zameniće nova – „Rosija sevodnja”, koja će gledati da umanji uticaj zapadnih medija na svetsko javno mnjenje..Kremlj je objavio da ukida državnu novinsku agenciju RIA Novosti, a u ukazu predsednika Rusije Vladimira Putina piše da će staru agenciju zameniti nova –...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.