Putin u velikom problemu: Ako ih ne ućutka izgubiće?

Izvor: B92, 04.Dec.2023, 12:46

Putin u velikom problemu: Ako ih ne "ućutka" izgubiće?

Nezadovoljne supruge i rođaci regrutovanih vojnika mogli bi predstavljati ozbiljnu političku glavobolju za ruskog predsednika Vladimira Putina.

Britansko Ministarstvo odbrane saopštilo je da ruske vlasti pokušavaju da uguše javno nezadovoljstvo supružnika raspoređenih vojnika. Takođe, pokušavaju da ih isplate i diskredituju na internetu, prenosi Insajder.

Dva izvora u saveznim i regionalnim vlastima kazala su ruskom opozicionom listu Verstka da su regionalni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zvaničnici dobili instrukcije da što pre isplate plate suprugama.

Mediji su takođe objavili da je većina žena u ratu više zabrinuta za svoju platu od svojih muževa.

Ovi izveštaji dolaze nakon što su žene organizovale protest u Moskvi 7. novembra, kada ih je policija rasterala.

Nakon toga, 27. novembra, istaknuta ženska grupa objavila je manifest protiv "neodređene mobilizacije".

Kako prenosi Insajder, zvaničnicima je naloženo da spreče širenje protesta.

"Ubedite ih, obećajte im i platite. Uradite sve, samo da ne izađu na ulicu u bilo kom broju, pa makar samo 50 ljudi", navodi se.

Čini se da je Kremlj sve više zabrinut zbog nezadovoljstva javnosti, posebno zbog predsedničkih izbora u Rusiji u martu 2024.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.