Izvor: Vostok.rs, 05.Okt.2023, 23:05

Putin tvrdi da Prigožinov avion nije pretrpeo nikakav spoljni udar

 
Avion koji je prevozio Jevgenija Prigožina, osnivača privatne vojne kompanije Vagner, nije bio izložen nikakvom spoljnom udaru pre nego što se srušio, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku Međunarodnog diskusionog kluba Valdaj.
„Znam, verovatno se postavlja pitanje šta se desilo sa rukovodstvom kompanije. Znamo za avionsku nesreću. Baš me je pre neki dan obavestio šef Istražnog komiteta. Pronađeni su fragmenti ručnih bombi u telima poginulih u padu. Nije bilo spoljašnjeg udara na avion i to je utvrđena činjenica, rezultat ispitivanja koje je obavio ruski istražni komitet“, izjavio je Putin. On je dalje dodao da tela poginulih nisu testirana na alkohol i drogu, iako su takva ispitivanja trebalo da budu obavljena. „Istraga je u toku, ali, nažalost, nisu obavljeni testovi da bi se utvrdilo da li je u krvi preminulih bilo alkohola ili droge. Međutim, svi znamo da je nakon događaja sa kojim ste dobro upoznati, FSB [Federalna služba bezbednosti] pronašla pet kilograma kokaina u kancelariji kompanije u Sankt Peterburgu, zajedno sa deset milijardi rubalja“, izjavio je on. „Po mom mišljenju, trebalo je izvršiti test ove vrste, ali nije“, dodao je ruski predsednik. „To je sve što mogu da kažem“, nastavio je. „Pitao sam predsednika Istražnog komiteta da li mogu to da kažem javno, a on mi je odgovorio: \'Da, možete, to je dokazana činjenica\'.“     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS (ž)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin otkrio šta se desilo Jevgeniju Prigožinu

Izvor: B92, 06.Okt.2023, 08:37

Osim što je otkrio da su na telu Prigožina koji je poginuo u padu aviona nađeni tragovi bome, Putin odbacio mogućnost da je avion pogođen..."Pitanje verovatno visi u vazduhu - šta se desilo sa rukovodstvom vojne kompanije.. Načelnik Istražnog komiteta je izvestio da su fragmenti ručnih bombi...

Nastavak na B92...

Prigožinov avion nije pretrpeo nikakav spoljni udar – Putin

Izvor: Vostok.rs, 06.Okt.2023

Avion koji je prevozio Jevgenija Prigožina, osnivača privatne vojne kompanije Vagner, nije bio izložen nikakvom spoljnom udaru pre nego što se srušio, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku Međunarodnog diskusionog kluba Valdaj.. „Znam, verovatno se postavlja pitanje šta...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.