Putin strahuje od druge Srebrenice

Izvor: RTS, 10.Dec.2019, 17:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin strahuje od "druge Srebrenice"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da strahuje da bi, ako bi Kijev stekao kontrolu nad granicom u Donbasu bez davanja garancija zaštite svojim stanovnicima, nacionalisti mogli da ponove Srebrenicu, prenosi "Tas".
Vladimir Putin je izjavio da ukrajinska strana postavlja pitanje i traži "priliku da zatvori granice vojskom".

"Ja zamišljam šta bi se dogodilo posle toga. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << To bi bila Srebrenica", rekao je Putin na sastanku ruskog Saveta za ljudska prava.
Dodao je da je poznato kako ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski vodi razgovor sa nacionalistima.
"Jasno je ko je tamo jak. Šta će se dogoditi, i ko će ih predvoditi, te nacionaliste kada uđu na te teritorije bez datih garancija za tamošnji narod", rekao je Putin.
Prema njegovim rečima, na jučerašnjem sastanku u Parizu, on i Zelenski su se dotakli tih pitanja.
"Zakon o amnestiji još nije usvojen, iako smo se još 2015. godine složili da bi trebalo da ga usvoje. Oni su doneli neke odluke, ali ništa nije usvojeno", zaključio je Putin.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.