Putin spreman za kraj rata?

Izvor: B92, 23.Dec.2023, 20:30

Putin spreman za kraj rata?

Predsednik Rusije Vladimir Putin spreman je na pregovore o Ukrajini samo za postizanje ciljeva specijalne vojne operacije.

To je izjavio za "Njujork tajms" portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Komentarišući informaciju tog lista, da je Putin navodno nagovestio svoju spremnost da pregovara o prekidu vatre u Ukrajini na trenutnoj liniji kontakta, Peskov je rekao da su te teze "netačne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u svom konceptu", preneo je TASS.

"Putin je zaista spreman za pregovore, rekao je tako", kazao je Peskov i istakao da je Rusija i dalje spremna za pregovore, ali samo da postigne svoje ciljeve. Putin je 14. decembra na konferenciji za novinare rekao da će u Ukrajini biti mira kada Rusija ostvari ciljeve Severnog vojnog okruga, koji ostaju nepromenjeni. Predsednik Rusije ne planira da čestita Novu godinu liderima neprijateljskih zemalja, ali će čestitati liderima država prijateljskih Rusiji, rekao je novinarima Peskov, prenela je agencija RIA Novosti.

"Neće biti neprijateljskih (čestitaka), biće prijateljskih", rekao je Peskov novinarima. Istovremeno, Putinov portparol je kazao da je predsednik Rusije zapravo već održao završni sastanak sa Kabinetom ministara ove nedelje i da se ne planira održavanje drugog sastanka pre kraja godine.

"Sa vladom - ne. U stvari, već je održan kada su postojali nacionalni projekti. U stvari, već je održan", rekao je Peskov odgovarajući na pitanje da li će Putin održati tradicionalni sastanak sa vladom sledeće nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin spreman da pregovara samo o postizanju ciljeva specijalne operacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Dec.2023

Predsednik Rusije Vladimir Putin spreman je na pregovore o Ukrajini samo za postizanje ciljeva specijalne vojne operacije, izjavio je za "Njujork tajms" portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.