Putin smenio sa mesta šefa RISI Rešetnjikova i postavio Fradkova

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Nov.2016, 22:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin smenio sa mesta šefa RISI Rešetnjikova i postavio Fradkova

Sa čela Ruskog instituta za strateška istraživanja (RISI) danas je smenjen Leonid Rešetnjikov, a na njegovo mesto od 4. januara naredne godine imenovan je doskorašnjii šef ruske obaveštajne službe Mihail Fradkov.O tome je danas ukaze potpisao predsednik Rusije Vladimir Putin.

U ukazu se, bez obrazloženja, navodi da je Rešetnjikov smenjen sa dužnosti šefa državnog naučnog instituta od 4. januara naredne godine.

Putin je na sastanku sa Fradkovom rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da rad RISI treba da se odvija tako da "ulazi u osnovu rada državnih organa, da analize dolaze do medija, do javnosti", prenose moskovski mediji.

Rešetnjikov je na toj dužnosti bio od 2009. godine, a prethodno je bio direktor analitičkog odeljenja spoljne obaveštajne službe.

Na mestu direktora RISI aktivno se bavio Balkanom, i otvorio je ogranak RISI u Beogradu. Oštro je kritikovao Zapad i orijentaciju Srbije i drugih balkanskih zemalja ka EU.

Posebno je oštro napadao odlazećeg premijera Crne Gore Mila Đukanovića zbog njegove evroatlantske orijentacije.

Rešetnjikov, kao i šef odeljenja za Balkan tog instituta Nikita Bondarev, otvoreno su podržavali "proruske" Dveri, Demokratsku stranku Srbije i Srpsku radikalnu stranku, navodeći da će njihovim ulaskom u parlament Rusiji biti mnogo lakše da ostvaruje svoje interese u Srbiji.

Rešetnjikov je stalno naglašavao da je Institut direktno podređen predsedniku Rusije kome konstantno pruža analizu događaja.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.