Najnoviji hipersonični bombarder je spreman i Putin je seo u njega... VIDEO

Izvor: B92, 22.Feb.2024, 10:42

Najnoviji hipersonični bombarder je spreman i Putin je seo u njega... VIDEO

Predsednik Rusije Vladimir Putin završio let na modernizovanom strateškom nosaču raketa Tu-160M, javljaju ruski mediji.

Supersonični bombarder "Ilja Muromec" sleteo je na pistu fabrike aviona "S.P. Gorbunov" u Kazanju, a let je trajao 30 minuta, prenosi RIA. Agencija navodi da su pripreme za let trajale oko 45 minuta.

Tu-160M je modernizovana verzija aviona Tu-160, namenjena za gađanje važnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ciljeva nuklearnim i konvencionalnim oružjem i reč je o najvećoj supersoničnoj letelici u istoriji vojne avijacije i najtežem borbenom avionu na svetu.

Video snimak na kojem se nalazi na pilotskom mestu jednog od ovih nosača dokumentovao je njegovu posetu.

Nedavno je ruski predsednik Vladimir Putin pregledao inovativne operacije u Kazanskom avio-zagonu (KAZ). Putinov put u KAZ nije bio solo poduhvat.

U njegovoj pratnji bili su visoki zvaničnici kao što su potpredsednik Vlade i ministar industrije i trgovine Denis Manturov; ministar odbrane Sergej Šojgu; lider Tatarstana Rustam Minihanov; generalni direktor Rosteka Sergej Čemezov; generalni direktor Ujedinjene avio-kompanije Jurij Sljusar; i Konstantin Timofejev, prvi zamenik generalnog direktora UAC i generalni direktor Tupoljev AD.

Što se tiče KAZ-a, trenutno se pripremaju za serijsku proizvodnju Tu-160M, nadograđene verzije kultnog strateškog raketnog nosača Tu-160.

Ovaj unapređeni model 160M je skoro spreman da postane deo ogromne ruske flote borbene avijacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.