Putin se sastao sa Asadom u Sočiju

Izvor: B92, 17.Maj.2018, 23:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin se sastao sa Asadom u Sočiju

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom u Sočiju, saopštio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Putin je sirijskom lideru rekao da se nada povlačenju stranih oružanih jedinica iz Sirije, preneo je Tass.

Asad je boravio u radnoj poseti Sočiju, javio je Sputnjik.

"Mi polazimo od pretpostavke da se, s obzirom na značajne pobede i uspehe sirijske vojske protiv terorizma i prelazak političkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procesa u aktivniju fazu, naoružane srane jedinice mogu povući sa teritorije Sirije", rekao je Putin.

Asad je ruskom lideru kazao da se situacija u Siriji razvija pozitivno sa vojne tačke gledišta.

"Situacija se razvija veoma pozitivno zahvaljujući koracima koji su načinjeni u sferi borbe protiv terorizma" dodao je Asad.

"Vojni uspesi nam pomažu da normalizujemo situaciju u zemlji a to otvara put povratku brojnih naših građana kućama", kazao je on, navodi Tass.

Asad je zahvalio Putinu i ruskoj vladi na neprekidnom dostavljanju humanitarne pomoći sirijskom narodu koji su teroristi proterali iz njihovih domova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin se u Sočiju sreo sa Asadom (FOTO)

Izvor: Mondo, 18.Maj.2018, 08:31

Predsednik Rusije Vladimir Putin sastao se sa sirijskim predsednikom Bašarom Asadom u Sočiju, saopštio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov...Foto: Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP..Putin je sirijskom lideru rekao da se nada povlačenju stranih oružanih jedinica iz...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.