Putin se pokajao? Žalim...

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 09:58

Putin se pokajao? "Žalim..."

Vladimir Putin je u intervjuu sa Pavlom Zarubinom rekao da nema za čim da žali u svojim političkim odlukama, osim za tim što Ukrajinu nisu napali ranije.

"Rusija je trebalo ranije da počne aktivna dejstva u Ukrajini, ali je dugo pokušavala da reši konflikt mirnim putem i oslanjala se na poštenje svojih protivnika", rekao je on.

"Jedino >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za čim možemo da žalimo je što nismo ranije započeli naše aktivne akcije, smatrajući da imamo posla sa pristojnim ljudima", rekao je Putin opisujući problem oko Ukrajine, prenosi ruska državna agencija TASS.

On je dodao da je Rusija u prvoj fazi pokušala da reši konflikt u Donbasu mirnim putem, odnosno sporazumom iz Minska.

"Kasnije se ispostavilo da smo bili prevareni u vezi sa tim, jer su i bivša nemačka kancelarka i bivši francuski predsednik otvoreno priznali u javnosti da nikada nisu planirali da ispune dogovore. Umesto toga, oni su kupovali vreme da isporuče više oružja kijevskom režimu, što su upravo i uradili", rekao je Putin, prenosi TASS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"ŽALIM ŠTO NISMO RANIJE NAPALI UKRAJINU!" Putin više ne krije prave namere: Pokazalo se da smo prevareni

Izvor: Blic, 15.Feb.2024

Rusija je trebala ranije da započne sa aktivnim akcijama u Ukrajini, ali je dugo pokušavala da sukob reši mirnim putem i oslanjala se na poštenje svojih protivnika, rekao je predsednik Vladimir Putin u intervjuu sa novinarom Pavlom Zarubinom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.