Putin se obraća

Izvor: B92, 29.Feb.2024, 10:36

Putin se obraća

Ruski predsednik Vladimir Putin održaće danas pred Federalnom skupštinom 29. po redu govor u istoriji moderne Rusije i 19. po redu kao šef države.

To je najvažniji govor u kojem će biti određeni pravci razvoja zemlje u narednih šest godina, preneo je ruski portal Sputnjik.

Današnje obraćanje od posebnog je značaja uzimajući u obzir okolnosti na spoljnopolitičkom i unutrašnjem planu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Predviđeno je da Putin počne govor u 10 sati a koliko će trajati nije poznato – televizijske stanice su odvojile termin od sat vremena, mada je ranijih godina bilo govora koji su trajali i kraće, ali i oko dva sata.

Svoju viziju onoga što očekuje Rusiju Putin će izložiti uoči predsedničkih izbora 17. marta u trenutku kada ruska vojska ostvaruje značajne uspehe u okviru specijalne operacije ali i dok sa Zapada stižu nove pretnje zemlji. Podsetimo, pre nedelju dana Sjedinjene Države su uvele sankcije protiv 500 fizičkih lica i organizacija, a EU 13. paket ograničavajućih mera.

Pored toga, zapadne zemlje nastavile su sa pretnjama Rusiji – francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je da zapadni lideri nisu odbacili mogućnost slanja snaga u Ukrajinu, a mogle su se čuti i pretnje da će Kalinjingrad biti neutralisan.

Kako se očekuje, u centru Putinove pažnje biće politika podrške porodici, mada će sadržaj govora ostati tajna do poslednjeg trenutka.

Predsednik verovatno govoriti i o socijalno-ekonomskom razvoju zemlje, specijalnoj operaciji, bezbednosti, kao i geopolitika.

Praksa godišnjeg obraćanja predsednika Rusije Federalnoj skupštini utvrđena je 1993. godine čl. 84 Ustava Rusije. U njemu se navodi da se predsednik države "obraća Federalnoj skupštini jednom godišnje i informiše o situaciji u zemlji, glavnim pravcima unutrašnje i spoljne politike države".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO Putin se obraća naciji: Sam pisao govor, iznosi planove za narednih šest godina

Izvor: Danas, 29.Feb.2024

Pedsednik Rusije Vladimir Putin započeo je, sa kašnjenjem od 15 minuta, svoj 19. govor o stanju nacije.

Nastavak na Danas...

Putin oborio lični rekord

Izvor: Danas, 29.Feb.2024

Predsednik Rusije Vladimir Putin započeo je sa 15 minuta zakašnjenja današnje tradicionalno godišnje obraćanje naciji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.