Putin se nada boljim odnosima sa Ukrajinom

Izvor: RTS, 21.Feb.2020, 10:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin se nada boljim odnosima sa Ukrajinom

Predsednik Rusije Vladimir Putin kaže da se nada da će postići dogovor sa ukrajinskim kolegom Volodomirom Zelenskim za poboljšanje odnosa dve zemlje.
Vladimir Putin je ocenio i da je došlo do promena u stavovima njegovog ukrajinskog kolege Volodimira Zelenskog.

"Uvek postoji nada", rekao je Putin u intervjuu za Tas
Prema njegovim rečima, Zelenski je, nakon povratka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << iz Pariza gde je održan samit normandijske četvorke o ukrajinskoj krizi, počeo da govori o potrebi da se izmeni sporazum iz Minska.
"To otvara pitanja", izjavio je Putin.
U isto vreme, Putin podseća da su Rusija i Ukrajina uspele da se dogovore o razmeni zatvorenika, kao i o tranzitu gasa kroz Ukrajinu.
Putin je rekao i da rusko-ukrajinska saradnja uznemirava mnoge zemlje i da bi zato učinile bilo šta da ih razdvoje, ali nije precizirao na koje zemlje misli.
Zelenski, koji je postao predsednik na izborima u proleće 2019. godine, rekao je da je njegov glavni cilj da se okonča konflikt u istočnoj Ukrajini i iskazao spremnost da se implementira sporazum iz Minska.
Tas podseća da je na inicijativu ukrajinskog predsednika došlo i do prvog telefonskog razgovora ruskog i ukrajinskog predsednika.
Prošle jeseni je došlo do prve razmene zarobljenika, a krajem prošle godine su se "Gasprom" i "Naftogas" dogovorili da produže dogovor o tranzitu gasa za Evropu kroz Ukrajinu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Pariz

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.