Putin se krije u tajnom zamku opasanom raketama: Ako mu neko priđe... VIDEO

Izvor: B92, 07.Apr.2023, 14:22

Putin se "krije" u tajnom zamku opasanom raketama: Ako mu neko priđe... VIDEO

Već neko vreme se šuška o misterioznoj planinskoj rezidenciji ruskog predsednika Vladimira Putina, gde se krije daleko od javnosti.

Pričalo se i da ga je mučila paranoja, pa je navodno postavio ogromne rakete da zaštiti svoju rezidenciju.

Tim ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog saopštio je da je protivvazdušni bacač pancir postavljen u blizini Putinovog tajnog kompleksa, u blizini letovališta Soči. Saradnici Navaljnog podelili su i fotografiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oružja postavljenog usred planina u Krasnoj Poljani sa pogledom na snegom prekrivene planinske vrhove.

Putinova tajna luksuzna skijaška kuća, u kojoj, kako se veruje, provodi zimu sa svojom ljubavnicom, gimnastičarkom Alinom Kabajevom, navodno je udaljena oko kilometar od mesta za oružje. A prema informacijama koje je objavio tim Navaljnog, imanje je veoma luksuzno. Navodno sadrži kristalne lampe, tanjire na kojima se služi kavijar i ćebad od po 1.000 funti.

Zamak od 41.000 kvadratnih metara ima sopstvenu kriokomoru, helidrom, nekoliko finskih sauna, privatni ski-lift, ostavu za kiseljenje krastavaca i parnu sobu.

Misteriozno imanje je u vlasništvu državnog energetskog giganta Gasproma, ali se već dugo navodi da je to zapravo Putinova tajna rezidencija.

Sve je više glasina da ruski lider ima bogatstvo vredno 160 milijardi funti i da živi kao kralj, a neki sugerišu da je čak i jedan od najbogatijih ljudi na svetu.

Kritičari tvrde da je stekao ogromno lično bogatstvo i da poseduje čitavu flotu luksuznih jahti, automobila i tajnih predsedničkih palata. Navalni Live, koji je objavio ovu informaciju, izrazio je sumnju da prostrano imanje u Sočiju takođe pripada Putinu, s obzirom na to da ima iste sobe i sličnu opremu kao i druga imanja u vlasništvu ruskog predsednika.

Kao i sa drugim tajnim palatama, veruje se da paranoični Putin možda koristi udaljena imanja da bi se sakrio sa svojom ljubavnicom dok je invazija na Ukrajinu u toku. Prema pisanju stranih medija, navodno je za njega tokom Zimskih olimpijskih igara 2014. izgrađena koliba, sakrivena od znatiželjnih očiju u planinama, a nalazila se na parceli od 49 ari zemlje. Rečeno je da se sastoji od četiri sprata, uključujući dva podzemna. U jednoj od kuća na imanju, prema Navaljni Live, nalaze se i lampe prekrivene Svarovski kristalima, koje vrede 5.000 funti, prenosi San. Tu je i klavir od 60.000 funti, ćebe od guščjeg pera od 1.000 funti i mašina za čišćenje cipela od 7.200 funti.

Putin takođe navodno poseduje sat vredan 5.000 funti, tanjir za kavijar vredan isto toliko, električni čajnik vredan 560 funti, kožnu kantu vrednu 750 funti i držač za salvete vredan 539 funti.

Tim Navaljnog je dobio nacrte Putinovog imanja, a oni prikazuju različite prostorije za pripremu hrane, uključujući one u kojima se čuvaju jaja i povrće, hladnjače za meso i ribu i ostavu namenjenu isključivo čuvanju kiselih krastavaca. U suterenu kuće nalazi se i velnes soba sa bazenom, slanim i parnim kupatilima, finskom i biljnom saunom. Putin takođe poseduje hidromasažnu kadu i bazene sa toplom i hladnom vodom, prenosi Navalni Live.

Putinova tajna rezidencija takođe ima radarski sistem koji može da prati dronove, bubice skrivene u zidovima i bombe postavljene u cevi. Ruski raketni sistem pancir, prema timu Navaljnog, odgovara onom koji se nalazi u drugim Putinovim rezidencijama u okolini Moskve.

U januaru ove godine u blizini dve Putinove rezidencije primećeni su i raketni sistemi pancir, a na krovovima nekoliko zgrada u Moskvi postavljeni su i PVO sistemi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.