Putin se izvinio Erdoganu zbog smrtno velike greške

Izvor: Telegraf.rs, 09.Feb.2017, 17:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin se izvinio Erdoganu zbog smrtno velike greške

Ruski predsednik Vladimir Putin izvinio se turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu nakon što su ruski lovci slučajno ubili tri turska vojnika u Siriji.

Vojnici su podržavali sirijske pobunjenike u naporima da zauzmu grad al-Bab od Islamske države.

Putin je pozvao Erdogana i izjavio mu saučešće povodom pogibije vojnika.

Ruski vazdušni udari slučajno su ubili tri turska vojnika i ranili njih 11 u severnoj Siriji, potvrdilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Obe strane vrše istragu o događaju.

(Telegraf.rs)


Pogledaj vesti o: Vladimir Putin,   Sirija

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

RUSI SLUČAJNO UBILI TURSKE VOJNIKE U SIRIJI: Putin odmah uputio saučešće Erdoganu

Izvor: Kurir, 09.Feb.2017

...Tri turska vojnika su poginula danas u vazdušnom napadu ruskog vojnog aviona na severu Sirije, saopštila je turska vojska Turska vojska je navela da je još 11 vojnika ranjeno od "prijateljske vatre", dodajući da su se vojnici nalazili u zgradi koju je pogodila ruska letelica..Vojnici su bili podrška...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.