Putin saopštio o novoj hiperzvučnoj raketi „Cirkon“

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2019, 13:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin saopštio o novoj hiperzvučnoj raketi „Cirkon“

 
Nova hipersonična raketa "Cirkon" će imati brzinu od devet mahova i domet od preko hiljadu kilometara, a biće u naoružanju brodova i podmornica, kako novih perspektivnih tako i postojećih, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, tokom obraćanja Federalnoj skupštini. "Još jedan perspektivni novi proizvod. Rad na raketi se odvija uspešno i po planu i zasigurno će biti završen. Naime, želio bih reći o hipersoničnoj raketi sa brzinom leta od devet mahova i dometa od preko hiljadu kilometara, sposobnu da gađa i morske i zemaljske ciljeve“, rekao je Putin.
Putin je takođe rekao da je serijska proizvodnja sistema "Avangard", kao i rakete "Sarmat", već počela. Najnovije oružje "Peresvet" i "Kinžal" već je pokazalo svoju efikasnost, dodao je predsednik. © RIA Novosti / Mihail Klimentьev Uspešno prolaze testiranja "Burevestnika" i "Posejdona". Prvi dron-podmornica "Posejdon" biće porinuta u vodu na proljeće. Mi ne želimo pogoršanje odnosa, rekao je Putin. Sjedinjene Američke Države pokušale su da iskoriste postojeći sistem protivraketne odbrane. Potrebno je ostaviti takve iluzije, odgovor Rusije će biti efikasan, naglasio je predsednik. Ako Sjedinjene Države to učine, dramatično će pogoršati situaciju. To je pretnja Rusiji, rekao je Putin. Vreme leta američkih raketa prema Moskvi biće oko deset minuta. Rusija će recipročno odgovoriti u slučaju raspoređivanja takvog oružja u Evropi, uverio je predsednik Putin. Rusija ne namerava da bude prva koja će rasporediti rakete u Evropi, naglasio je Putin.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Putin: Rusija je bila i biće suverena nezavisna država, moramo biti svesni toga

Izvor: Vostok.rs, 20.Feb.2019

Rusija je bila i biće suverena i nezavisna država, to je aksiom, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin u poruci Saveznoj skupštini. "Rusija je bila i biće suverena, nezavisna država. To je jednostavno aksiom, ili će biti takva ili je uopšte neće biti. Svima nama bi to trebalo biti jasno....

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.