Putin priprema narod za poraz?

Izvor: B92, 15.Jun.2023, 16:48

Putin priprema narod za poraz?

Čini se da ruski predsednik Vladimir Putin sprema izgovore u slučaju da ruska invazija na Ukrajinu zastane ili njegove trupe budu poražene.

Ovo je izjavio bivši oficir CIA za Si-En-En.

U nedavnim izjavama novinarima, Putin je rekao da se ruske snage u Ukrajini bore sa inferiornim oružjem i da zemlja hitno povećava proizvodnju modernog naoružanja za trupe na frontu.

Putin je u utorak >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posebno poručio ruskim vojnim blogerima i ratnim dopisnicima državnih medija da ruskim snagama nedostaje visokoprecizna municija i dronova za napad.

Time je Putin načionio naglu promenu jer se ranije hvalio superiornošću ruskog arsenala.

U nastupu na Si-En-Enu u sredu, Stiven Hol, bivši visoki zvaničnik CIA, rekao je da izgleda da Putin namerno pokušava da smanji očekivanja ruske pobede u Ukrajini.

"Za mene je zaista fascinantno pitanje zašto se Vladimir Putin osvrće na ovo, a da bi shvatili moramo da pogledamo kroz istoriju. Bilo je toliko ruskih lidera koji, posle neuspelog ili propalog rata, nisu opstali na vlasti“, rekao je Hol mreži.

"Pitam se da li je Putin počeo da razmišlja o tome ili ne, da li počinje da uviđa: Dobro, izgubiću rat, najbolje čemu mogu da se nadam je neka vrsta nerešenog rezultata, neka vrsta zamrznutog sukoba", rekao je Hol.

"Ali ako se to dogodi, kako ću politički preživeti?", dodao je on.

On se zapitao da li Putin priprema rusko stanovništvo za gubitak rata u Ukrajini i kako da iz svega toga najbolje prođe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Putin priznao: Ovo nam nedostaje za pobedu u ratu u Ukrajini…

Izvor: Danas, 16.Jun.2023, 09:18

Ruski predsednik Vladimir Putin priznao je da njegovim oružanim snagama nedostaje vojna oprema koja im je potrebna za pobedu u ratu u Ukrajini, istovremeno insistirajući na tome da Moskva pojačava proizvodnju oružja kako bi nadoknadila nedostatke, piše N1 Hrvatska, prenosi N1 Sarajevo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.