Putin pred parlamentom o Krimu

Izvor: Blic, 18.Mar.2014, 08:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin pred parlamentom o Krimu

Predsednik Rusije Vladimir Putin će se danas obratiti gornjem i donjem domu ruskog parlamenta u vezi sa ishodom referenduma na Krimu, gde se većina građana izjasnila za ulazlak u sastav Ruske Federacije.

Putin je juče potpisao ukaz o priznanju nezavisnosti Republike Krim.

- Uzimajući u obzir izraženu volju naroda Krima na opštekrimskom referendumu održanom 16 . marta 2014. godine priznati Republiku Krim, u kojoj grad Sevastopolj ima poseban status, za suverenu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i nezavisnu državu - navedeno je u ukazu.

Kako je istaknuto, ukaz stupa na snagu sa danom njegovog potpisivanja.

Putin će se deputatima Dume, članovima Saveta Federacije, rukovodiocima regiona Rusije i predstavnicima civilnog društva obratiti u 15 sati po lokalnom vremenu u Kremlju, preneli su ruski mediji.

Vrhovni sovjet (skupština) Krima usvojio je juče rezoluciju o nezavisnosti i obratio se Rusiji za "prijem Republike Krim u sastav Ruske Federacije", s pravima novog subjekta federacije i statusom republike.

Prema konačnm rezultatima referenduma, za ujedinjenje Krima s Rusijom glasalo je 96,77 odsto birača, a 2,51 odsto birača bilo je za Krim kao deo Ukrajine.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin pred parlamentom o Krimu

Izvor: Akter, 18.Mar.2014

Predsednik Rusije Vladimir Putin će se danas obratiti gornjem i donjem domu ruskog parlamenta u vezi sa ishodom referenduma na Krimu

Nastavak na Akter...

Putin pokrenuo proces za pripajanje Krima Rusiji

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2014

Predsednik Rusije Vladimir Putin zvanično je obavestio parlament i Vladu o zahtevu Krima da bude deo Rusije, saopšteno je u utorak iz Kremlja. Ujedno, to je prvi korak u proceduri usvajanja zakona kojim bi se Rusiji pripojio Krim, kao ravnopravni član federacije. ..Da "porastemo" za još ovoliko: Vladimir...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.